Sunday, March 17, 2013

weekend activity : BROGA HILL

HOLLA ! Assalamualaikum readers semuaa :D Firstly tengss u sebab sudi buangkan masa anda untuk membaca entry untuk hari ini :) rasa lama gilaa tak update blog nie. Al-maklum laa tadak cerita menarik nak story kat uolls semua.  Tapi harini scha ada cerita menarik nak cerita dengan uolls semuaa. Cerita dia bermula pada pagi sabtu yang lalu. .  bersamaan 16/03/2013.  Bak kata amir dalam novel KELABU tarikh itu penting! hiihihihiihi ^_^ okaay back to story, , ceritanyaa bermula begini, , ,

Pada pagi sabtu yang lalu,, Scha telah berjaya memanjat BUKIT BROGA ! wehuuuu \o_o/ . . kami pergi seramai 9 orang. . iaitu 3 perempuan n 6 lelaki.. kami bertolak dari taman politeknik, port dickson pada jam 3:30 a.m. dan sampai di Bukit Broga pada jam 5:00 a.m. Bukit Broga nie terletak di kawasan Semenyih iaitu sempadan N.9 . Then, aktiviti mendaki bukit Broga pun bermula. . masa kami pergi tuu memang ramai gilaaa orang.. mula2 panjat memang excited gila, daa sampai pertengahan semput ! sampai nak pengsan n muntah. kihkihkih :P tapi Scha beruntung sangat sebab ada kawan2 yang bgi semangat n sanggup tunggu Scha. . hahahahaha :D tengss korang :') (touching pulak rasa).. kira2 jam 6:30 a.m. kami sampai kat atas Bukit Broga. perghh gua ckp luu mmg gempak seyh tempat dia.. dengan angin kuat, dengan pemandangan yang cantik. Then dalam pukul 7:30 a.m. kami sambung lagi mendaki sampai ke puncak Bukit Broga. Alhamdulillah sepanjang pendakian bukit tuu tadak sapa yang cedera, pengsan or jatuh, cuma Scha ada luka kat jari cket ^_^ bilaa daa sampai kitorang pun tunggu laa matahari naik. mmg cantik sangatt . Then dalam pukul 9:00 a.m. mcm tuu kitorang daa start turun bawah.. masa turun memang best gilaa, main gelongsor kot. HAHAHAHHAHA :D masa nak turun ambil 40min.. lagi cepat dari masa nak naik.. bilaa daa sampai bawah memang syokk gilaa laa. macam tak percaya sbb daa berjaya naik Bukit Broga. heheheee. . then lepas daa puas bergambar, kitorang terus pergi breakfast then mandi kat air terjun kawasan Semenyih.. Dalam pukul 1:00p.m. kitorang gerak balik PD. . sampai jaa rumah terus cari katil,, aktiviti yang sangat memenatkan tapi sangat seronok ! Jumm check it out gambar2 di Bukit Broga dan air terjun . . .


the girls team


boys team


we


another 2km arrived at PUNCAK


continue journey 


tired but happy


awesome


we did it :D


see my finger 'berdarah'




PUNCAK


nice


mandi time


fun

 hero

\see u soon


HERO - kucai


HERO - bilis



HERO - punai


HERO - daus


HERO - don


HERO - beruang

p/s : happy , penat,, rasa macam nak pergi lagi laa. . kihkihkihkih :D

6 comments:

  1. best kan?? ika dah naik hari tu...:D memang penat nak mampus tapi fun gila sbb pergi ramai2...

    ReplyDelete
  2. kan sis ika kann ? mmg penat nak mampuss :D

    ReplyDelete
  3. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Blognya nice.
    Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
  4. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete